Frontalkrock på E45 – två personer avförda till sjukhus

En olycka mellan två personbilar inträffade på E45 i norrgående riktning strax söder om Brålanda. Bilarna hade frontalkrockat och den ena bilen hamnade sedan i diket.

ANNONS
|

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 16.25. Två bilar ska då ha kört ihop på E45 och den ena bilen har i samband med det kört av vägen och hamnat i diket.

Enligt räddningstjänsten så rörde det sig om en frontalkrock.

– Personerna var ute ur bilarna när vi kom, det var ingen som satt fast. Men det var nog en bra smäll, berättade Tony Karlsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Två personer är avförda till sjukhus men skadeläget är oklart.

Runt 17.15 hade räddningstjänsten avslutat sin insats, och enligt Trafikverkets hemsida råder det åter full framkomlighet vid olycksplatsen. Initialt hade olyckan dock en stor trafikpåverkan.

ANNONS

– Det är väldigt mycket trafik så vi har stått och dirigerat trafiken under tiden vi inväntat polisen, sade Tony Karlsson vid tiden för larmet.

Det ska ha varit mycket halt på platsen och en hel del snö och snömodd på vägbanorna.

Kan det ha orsakat olyckan?

– Det vågar jag inte svara på, säger Tony Karlsson.

Enligt Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisregion Väst, har man upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik. Skadeläget för de inblandade bedöms vara lindrigt.

– Vi misstänker ingen för brott, en anmälan skrivs för att kunna utreda vad som hänt, säger Wennergren och fortsätter:

– De hade inga synliga skador, förstår jag det som, men sjukvården ville kontrollera de berörda parterna där.

ANNONS