Kvinna hittad död i Göteborg

Tidigt på torsdagsmorgonen hittades en kvinna i 50-årsåldern död i Majorna. På platsen fanns en man som anhölls skäligen misstänkt för mord. På fredagsförmiddagen släpptes mannen:
– Misstanken om att det rör sig om ett mord har försvagats, säger kammaråklagare Moa Widjer.

ANNONS

Vid 05.15 på torsdagsmorgonen larmades polisen om att en kvinna i 50-årsåldern hittats livlös i Majorna. Eftersom kvinnans dödsorsak inte kunde fastställas inleddes en förundersökning om mord alternativt dråp.

Hans-Jörgen Ostler är polisens presstalesperson i region väst. Han vill inte gå in på vad som fick patrullen att misstänka att kvinnan kan ha bragts om livet.

– Det enda jag kan konstatera är att patrullen på plats gör bedömningen att det finns omständigheter som är oklara. Efter kontakt med inre befäl tar man beslut att inleda förundersökning.

Enligt Hans-Jörgen Ostler hittades kvinnan i en bostad. En man som befann sig på platsen greps av polisen.

ANNONS

Han anhölls såsom skäligen misstänkt för mord.

Misstänkt släppt

På fredagsförmiddagen fattade åklagaren ett nytt beslut rörande frihetsberövandet:

– Jag har hävt anhållandet, berättar kammaråklagare Moa Widjer som leder förundersökningen.

Hon förklarar:

– Misstanken om att det rör sig om ett mord har försvagats utifrån vad som framkommit det senaste dygnet. Misstankarna är inte helt avskrivna ännu. Vi ska vidta några utredningsåtgärder till, men det finns en del saker som pekar på att det inte varit frågan om ett mord.

Under torsdagen arbetade polisen med en teknisk undersökning av brottsplatsen samt med att fastställa kvinnans dödsorsak.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS