Larm om brand på tåg på Göteborgs centralstation

Brandlarmet ombord på ett SJ-tåg på tisdagsmorgonen har resulterat i kraftiga förseningar i tågtrafiken.
– Det kommer bli en del inställda avgångar till följd av stoppet under morgonen, säger Jonathan Nord-Ekfeldt på Västtrafik.

ANNONS
|

Strax innan klockan 06 larmades räddningstjänsten till centralstationen i Göteborg efter ett larm om en brand på ett tåg.

Väl på plats visade det sig att det rykte från ett tåg inne på en av perrongerna.

– Det är inne på ett X2000-tåg som det är någon form av rökutveckling, säger L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänstens inledde en insats vid spårområdet.

– Det kommer nog vara lite körigt där en stund till vi ser vad det är som ryker, säger L-O Nordström.

Enligt polisen ska det röra sig om rökutveckling från den främre delen av loket.

ANNONS

– Vi är på plats, räddningstjänst vill ha hjälp med avspärrning så de ska kunna jobba ifred, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Tågtrafiken stoppades

Västtrafik har tvingats ställa in samtliga pendeltåg till följd av händelsen. Västtrafik kommer att sätta in ersättningsbussar på sträckorna i ”den mån det går”. I nuläget finns ingen prognos över hur länge stoppet väntas pågå.

Vid 06.50-tiden hade räddningstjänsten börjat vända hem från platsen.

– De flesta enheter har lämnat och det är bara insatsledaren kvar, säger Maria Berntsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Fick ni reda på orsaken?

– Jag tror att det bara var rökutveckling som sedan försvann. Vi har inte fått någon information om vad det fanns för orsak till röken.

Vid 07-tiden meddelade Västtrafik att tågen börjat rulla igen, men stoppet väntas påverka morgontrafiken.

– Det sker med kraftiga förseningar. Det kommer bli en del inställda avgångar till följd av stoppet under morgonen, säger Jonathan Nord-Ekfeldt, störningskoordinator på Västtrafik.

ANNONS