Tekniskt fel på Landvetter – provisoriska pass utfärdades inte

Inga provisoriska pass kunde utfärdas på Landvetter flygplats vid lunchtid. Orsaken var tekniska problem. Klockan 12.10 var felet åtgärdat.

ANNONS

Polisen gick ut med information om problemet strax före klockan 11.30 på måndagen.

Provisoriska pass kunde då inte utfärdas på grund av det tekniska problemet. Men exakt vad felet bestod av var oklart.

– Det är någon teknik där som inte fungerar. Jag har ingen direkt information om vad det är som ligger bakom, utan vi får undersöka det och återkomma, sade Christer Fuxborg, strax efter beskedet.

En dryg halvtimme senare meddelade polisen att de tekniska problemen var lösta, och det ska nu gå att utfärda provisoriska pass på samma sätt som vanligt.

Långa köer på morgonen

Under morgonen var det långa köer till säkerhetskontrollen på Landvetter, något som ledde till frustrerad stämning och missade flighter, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS

– Folk som har bokat långresor till Thailand får panik när man inser att man håller på att missa planet. Många har panikhoppat över band och börjat tränga sig, säger en resenär till tidningen.

Köerna ska dock inte ha med polisens tekniska problem att göra. Orsaken är att många reser just i mellandagarna. Många gör det dessutom på morgonen eller eftermiddagen.

”Viktigt att vara ute i god tid”

– Då brukar vi i regel ha en resetopp. Många ska resa samtidigt, så det är viktigt att vara ute i god tid. Man får gärna kika i vår app och på vår hemsida, där man kan följa köläget i realtid, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia.

Vid lunchtid har köerna minskat avsevärt, och klockan tolv är väntetiden till säkerhetskontrollen nere på tre minuter.

– Vi hade under tidig morgon längre köer än vanligt. Men vi öppnade upp fler flöden i säkerhetskontrollen och trycket lättade också efter förmiddagen, säger Robert Pletzin.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS