Här är alla vägarbeten i sommar – så påverkas trafiken

I slutet på sommaren kommer Trafikverket genomföra asfalteringsarbeten på flera vägar i området. Totalt rör det sig om 8 696 meter.

ANNONS
|

De heltäckande asfalteringsarbetena är planerade att genomföras i augusti och september. Arbetet förväntas pågå i sex veckor.

– Vi har flera krav på våra beläggningar, bland annat spårdjup och vi har sett genom våra mätningar och okulärt att det är dags att göra åtgärder här, säger Victor Ivansson, projektledare underhållsbeläggning på Trafikverket.

De kortare sträckorna förväntas ta några dagars arbete medan asfalteringen av en längre sträcka på E45 som går genom Trollhättan förväntas att ta två veckor. Trafikverket kommer påbörja arbetet vecka 32 med en sträcka på E45 i Mellerud. Vecka 36 och 37 kommer arbetet att avslutas med sträckan i Trollhättan. Övriga sträckor tas däremellan.

ANNONS

Allt arbete förutom Lödöse och Trollhättan kommer att utföras nattetid mellan klockan 19 och 06. Arbetet i Lödöse kommer att ske under dagtid och arbetet i Trollhättan mellan klockan 19.30 och 05.30.

– Det kommer inte bli så stor trafikpåverkan i och med att arbetena sker under natten. Det kan såklart hända att man blir stående, men då endast i fem till tio minuter, säger han.

Budget för dessa arbeten är cirka 22 miljoner kronor.

Vägar som påverkas

Vecka 32

• E45 Mellerud (600 meter)

Vecka 33–35

• E45 Kleverud (485 meter)

• E45 Lantmannavägen – Håjum (2 211 meter)

• E45 Gömman (400 meter)

• O167 Ström – Lilla Edet (1 220 meter)

• O1996 Lödöse – Trafikplats Lödöse (1 425 meter)

Vecka 36–37

• E45 Håjum – ANA (1 955 meter)

Källa: Trafikverket

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS