Här är de dyraste auktionerna på Tradera 2022

En Muminmugg för 167 000 kronor, en Nintendo-skylt för 195 500 och en samlarbild på Pelé för 140 950. Det är några av de dyraste köpen på Tradera under 2022. I Västra Götaland blev en privat hotellvistelse i Bohuslän den dyraste försäljningen.

ANNONS
|

Att sälja sina gamla grejer har blivit populärare än någonsin. I alla fall sett till Traderas summering av 2022, då inte mindre än 34 miljoner annonser lades upp på hemsidan, vilket innebar ett nytt rekord för företaget.

Men även köpsuget var starkt förra året, enligt Traderas presschef Sofia Hagelin, som berättar att sidan fick 300 miljoner besök.

– Det är tydligt att vi är mitt i ett skifte, där en omställning till en mer cirkulär värld börjar ta form, säger hon.

En extra stark uppgång noterades för kläder då försäljningen av damkläder ökade med nio procent. En tredjedel av alla kläder som såldes under året var barnkläder.

ANNONS

– Kanske är det en pandemieffekt vi ser. Under 2020 och 2021 höll många igen med klädinköpen men 2022 när vi kunde börja ses igen så växte klädbehovet, säger Sofia Hagelin.

Sofia Hagelin, presschef på Tradera.
Sofia Hagelin, presschef på Tradera. Bild: Johanna Hanno

VM-biljett från 1958

Men de dyraste försäljningarna under 2022 var inga klädesplagg. På topplistan för Sverige var det en porslinssamling som nådde det högsta budet under fjolåret. Närmare bestämt sex koppar med fat från Upsala Ekeby, med dekoren ”Delila”. Prislappen landade på 270 000 kronor.

En retroskylt från Nintendo tog hem andraplatsen med en slutsumma på 195 500 kronor.

På Sveriges tio i topp-lista 2022 återfinns flera auktioner genomförda via P3:s Musikhjälpen. Däribland en egen konsert med Sven-Ingvars i vardagsrummet och en exklusiv inspirationsföreläsning med Petter Stordalen.

Även Håkan Hellströms scenkläder från rekordkonserten på Ullevi den 27 augusti 2022, auktionerades ut i december. För 37 000 kronor fick vinnaren en guldfärgad outfit med paljetter, designad av Acne Studios.

Håkan Hellströms scenkläder från rekordkonserten på Ullevi den 27 augusti 2022, auktionerades ut på Tradera i december, till förmån för Musikhjälpen.
Håkan Hellströms scenkläder från rekordkonserten på Ullevi den 27 augusti 2022, auktionerades ut på Tradera i december, till förmån för Musikhjälpen. Bild: Tradera

Den högst budade auktionen i Västra Götaland var en upplevelse utöver det vanliga. För 111 000 kronor fick vinnaren Hotell Strana i Bohuslän helt för sig själv över en natt.

Den fjärde dyraste försäljningen var en VM-biljett i fotboll på Nya Ullevi. Matchen i fråga spelades 15 juni 1958.

Se Sveriges topp tio-auktioner i bildspelet högst upp i artikeln.

ANNONS

LÄS MER:Sakerna som säljer bäst på Tradera i januari

LÄS MER:Rekordmånga oönskade julklappar säljs på Tradera och Blocket

LÄS MER:Tom mjölkkartong säljs för 1 000 kronor

ANNONS