Janet Leon inför Mello: "Jag är skitpepp"

I kväll tävlar hon med bidraget Hollow i Melodifestivalen i Örnsköldsvik. Och i år är fokus är på sången.

ANNONS
|

Du går ut som nummer tre, känns det som ett bra startnummer?

- Ingen aning. Övriga artister, de andra bidragen, startordningen, jag försöker undvika att tänka på saker jag inte kan påverka. Bättre att fokusera på det jag faktiskt kan göra något åt. Det räcker och blir över ändå.

Du skulle ringa klockan 11 och den är strax efter 16 nu?

ANNONS

- (Skratt) Ja du ser, förlåt! SVT flyttade mina repetitioner och det körde verkligen ihop sig i förmiddags. Och jag behöver mina rep, det är så himla många kameror att hålla reda på.

Men du blir klar till dess att tävlingen drar igång?

- Oh ja, jag är skitpepp! Allt känns bättre och väldigt annorlunda mot förra året. Då tog jag på mig allt man kan göra – dansa, showa, sjunga – i år gör jag en midtempoballad och kommer fokusera på att sjunga.

Förra året slogs du ut av Ravaillacz och State of Drama och slutade femma i Skellefteå, var det självklart att ställa upp i år igen?

- Jag gillade verkligen låten som skivbolaget skickade till mig och jag kände, varför inte ..? Melodifestivalen är en rolig tävling och en så stor möjlighet att nå ut i folks vardagsrum att det känns dumt att inte ta chansen. Dessutom vill jag visa att jag har mer att ge!

ANNONS

Fick du någon skjuts av förra årets tävling?

- Absolut, jag fick göra den officiella Pridelåten och giggade massor under sommaren. Dessutom har jag varit mycket i studion, arbetat med nya låtar och släpper en ep i maj.

ANNONS