Konsumfusion röstades ner

MELLERUD: Det blir ingen fusion mellan Mellersta Dals Konsumtionsförening i Mellerud och Konsum Bohuslän-Älvsborg med säte i Uddevalla. Styrelsens fusionsförslag röstades ner med stor majoritet och styrelsen aviserar att man är beredda att ställa sina platser till förfogande.

ANNONS
|

Vid en extra stämma på torsdagskvällen presenterade styrelsen sitt förslag att Mellersta Dals situation var sådan att man ansåg att en fusion med Uddevallaföreningen vara en bra långsiktig lösning.

Efter en balanserad diskussion blev det dags för sluten omröstning.

Resultatet från omröstningen visade att 29 medlemmar röstade för en fusion medan 55 röstade mot förslaget och ansåg att föreningen skulle stå kvar som egen förening.

- Från styrelsen har vi aviserat att det är tveksamt om vi sitter kvar då vi upplever detta som en förtroendefråga. Med en så stabil majoritet borde det finnas gott om folk som är villiga att gå in i styrelsearbetet, säger Sture Torstensson, föreningens ordförande.

ANNONS

Torstensson framhåller att styrelsen vid årsstämman i april fick uppdraget att undersöka möjligheterna till ett samgående med Konsum Bohuslän-Älvsborg.

Detta uppdrag ansåg man sig ha fullföljt och funnit att en fusion var en bra lösning för Melleruds del.

- Vi såg stora fördelar på sikt med ett samgående. Vi var en alldeles enig styrelse som lade förslaget som nu röstades ner, säger Sture Torstensson.

- Med största säkerhet blir det inom den närmaste framtiden en extra stämma. Tills dess fattar vi i nuvarande styrelsen inga avgörande beslut utan det blir den nya styrelsens uppgift att ta de initiativ man finner nödvändiga, säger Sture Torstensson.

ANNONS