Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Annie Granzell och Joachim Flodin är TTELA:s valreportrar. Bild: Andreas Olsson

Krönika: Nya satsningar i valbevakningen

Valaffischerna har börjat komma upp. Valstugor syns i centrum, Informationsblad från partier börjar landa i brevlådorna. Valet närmar sig och vi på TTELA:s redaktion är redo sedan länge.

För oss på TTELA började arbetet med valet i slutet av april, då vi drog upp de första planerna och vi skrev även de första artiklarna. Vi träffade valforskare, intervjuade personer på stan som fick lyfta sina viktigaste valfrågor. Även partierna fick lyfta sina tre viktigaste frågor ur sina valmanifest.

Efter Almedalsveckan, där vår ledarskribent Max Eskilsson var på plats, har det varit ett längre uppehåll. Även vi har njutit av några veckors ledighet och semester i ett ljuvligt Sommarsverige. Vi har båda laddat batterierna och är nu taggade inför det arbete som väntar fram till valdagen den 9 september, och givetvis tiden efter. Med erfarenhet från tidigare val kan vi säga med säkerhet att dagarna och veckorna efter ett val är minst lika intensiva som tiden innan.

Jobbar för er läsare

Vi jobbar för er läsare, vi vill ge er korrekt och viktig samhällsinformation. Så utifrån era svar, det ni anser är viktiga valfrågor, har vi valt ett antal områden att belysa så som vård, skola, äldreomsorg och integration. Vi kommer också granska situationen för unga i Mellerud och Lilla Edet och ställer frågan till politikerna hur de ser på situationen och framtiden.

Under nästa vecka kommer vi även göra tvåminuters webb-tv-intervjuer med representanter från samtliga partier som i dag sitter i våra fyra kommunfullmäktigeförsamlingar. Vi börjar publicera dessa under vecka 34 på ttela.se. Detta valår satsar vi extra mycket på rörlig bild och fler webb-tv-inslag som intervjuer och politikerdueller är att vänta. I samarbete med SVT lanserar vi också snart vår lokala valkompass där du som väljare kan klicka dig fram till det parti som ligger dig närmast. Det är mycket på gång så håll utkik på ttela.se.

Svaren kommer ni få av oss på TTELA

Vårt fokus är som sagt ett läsarperspektiv. Även om vi har en omfattande planering fram till valdagen så är vi öppna för nya tips och idéer. Hör gärna av er via e-mail eller telefon till någon av oss två valreportrar, Annie Granzell och Joachim Flodin.

För er boende i Trollhättans kommun kommer TTELA i slutet av augusti, tisdagen den 28:e, bjuda in allmänheten till politisk debatt på Kulturbaren i Folkets Hus där alla partier kommer vara representerade. Kom och mingla, prata med oss och ta chansen att ställa din fråga till politikerna.

Under valdagen och långt in på natten jobbar vi på redaktionen för högtryck för att fortlöpande ge er rapporter om de senaste resultaten i våra fyra kommuner, regionen och riksdagsvalet.

Vilka blir vinnare? Vilka blir förlorare? Vilka kommer representera oss i Stockholm under nästa mandatperiod? Svaren kommer ni få av oss på TTELA. Nu kör vi.

LÄS MER: "Alla vill ha kvalitet på utbildningen"

LÄR MER: Det vill politikerna med skolan