Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Krönika: Tittarna belönade Sannas envisa engagemang

Alla älskar den som aldrig ger upp. Sanna Nielsen har kommit tillbaka till Melodifestivalen med en närmast dåraktig envishet. För att hon är en av de artister som verkligen brinner för den här tävlingen. Ofta har hon varit favorittippad, lika många gånger har hon fallit på målsnöret. Den här gången skulle det sluta annorlunda.

Med minsta möjliga marginal, till slut var det bara två ynka poäng och enligt uppgift ungefär 5000 röster som skilde. Efter sju missar i finalen fick Sanna Nielsen stå där som segrarinna. Skakad, rörd och lycklig tappade hon bort orden när hon sjöng sin låt ännu en gång. Det gjorde absolut ingenting, skönt att se att till och med den så extremt genomrepade Sanna Nielsen kunde tappa fattningen för en sekund.

För egen del tyckte jag bättre om Ace Wilder. När det väl gällde belönade kanske ändå tittarna Sanna Nielsen engagemang framför Ace Wilders mer avslappnade halka in på ett bananskal-attityd.

Det var knäpptyst i pressrummet när Sanna Nielsen sjöng. Sådär påfrestande, väluppfostrat tyst att det började rycka i tourettes-nerven och jag fick lust att ställa mig upp och skrika något olämpligt som att "man kan faktiskt inte tävla i musik!!!" Sanna Nielsen är verkligen superbegåvad men hon är också perfekt på ett som dessvärre kittlar de mer omogna sidorna hos mig.

När jag gick på Daltorp i Borås hade vi en lärare som alltid klädde sig i flera nyanser av grönt. Givetvis kallades han "Mossis". Har inte tänkt på honom på väldigt många år, men Anders Janssons kläder igår påminde mig. Tack för det, Anders.

Melodifestivalsen relation till Abba börjar kännas smått osund. Är det verkligen inte dags att klippa navelsträngen och gå vidare nu? Ska man ändå fira Waterloo med ett medley kanske just den låten borde vara med?

Okej, det sattes publikrekord igår med 30 000 på Melodifestivalen i Friends arena men Håkan Hellström har redan sålt 50 000 biljetter till Ullevi. Det är ganska skönt att tänka på.