Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna attackerad av älgko på gångbana i Kungälv

En kvinna i 65-årsåldern blev under fredagseftermiddagen attackerad av en älgko, som ska ha gjort utfall mot fler människor.

Det var när kvinnan kom gående på en gångbana på Rexegatan i Kungälv vid 16.40-tiden som en älgko plötsligt attackerade henne flera gånger. Bland annat trampade älgen på henne.

Kvinnan skadade sig och fick åka med ambulans till sjukhus. Det var oklart hur skadad kvinnan blev, men enligt polisens hemsidan var hon var vaken och talbar när ambulanspersonal var i kontakt med henne.

– Älgen försökte ge sig på andra också men det var endast kvinnan som blev skadad, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisregion väst.

Där attacken inträffade ligger skogen upp mot Fontin intill, och älgkon gick efter attacken tillbaka in i skogen och la sig bredvid sin kalv.

Polisen tog senare beslut om att avliva kon och hennes kalv ”eftersom de utgör en fara för människors säkerhet” som polisen skriver på sin hemsida.

En jägare kallades in för att utföra polisens beslut.

Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, säger till Kungälvs-Posten på måndagseftermiddagen att kvinnans skador inte var livshotande.

– Kvinnan blir sparkad i bröstet, säger Cecilia Bladmyr.

Kungälvs-Posten har inte under måndagen kunnat få besked om skadeläget för kvinnan.