Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alcazar är kanske inte favorittippade - men bandet har annat att glädjas åt.

Läsarna: Alcazar har gjort bästa schlagern

Alcazar är kanske inte de allra hetaste favoriterna inför lördagens final. Men de jublar över att deras klassiker Not a sinner nor a saint röstats fram till tidernas bästa melodifestival-låt.

Det är ni läsare som med en överväldigande majoritet, Alcazar fick hälften av rösterna, lyft fram Alcazars Not a sinner nor a saint till tidernas starkaste schlagerlåt.

- Vad underbart! Det är en väldigt bra låt och det blir alltid allsång och alldans när vi kör den live. Den är en riktig publikfavorit, säger Andreas Lundstedt.

På lördag är det dock årets bidrag, Blame it on the disco, som gäller och trion konstaterar att discon står starkare än på länge.

- Discon har ju aldrig dött, den har varit mer eller mindre i ropet. Vi har ju alltid lyssnat på disco även om det inte varit populär, menar Andreas Lundstedt.

- Jag gillar det bitterljuva i discon, att det som är glittrigt och gala på utsidan kan ha en allvarlig botten. Det är intressant och det som gör att discon fortfarande är relevant, menar Therese "Tess" Merkel.

Med tanke på det blir väl discon bättre med lite livserfarenhet hos artisten?

- Absolut, det håller jag verkligen med om. Vi har varit med om en del alla tre, men vi är bättre och starkare än någonsin och det tror jag syns i allt från kläder och dans och energi, säger Andreas Lundstedt.