Den 17 november 1995 kom det stora mängder snö.
Den 17 november 1995 kom det stora mängder snö. Bild: Johan wedenström

Läsarna minns tillbaka på snökaoset

För 27 år sedan, den 17 november 1995, kom det stora mängder snö och många hade svårt att ta sig till jobbet och till skolan. På Facebook frågade TTELA läsarna vad de minns från den dagen. Här nedan har vi samlat en del av berättelserna.

ANNONS
|

Therese Wikman:

”Jublade över att skolan va stängd så vi alla barn på gården kunde leka i snön och åka pukan och skidor i vår lilla backe på gården.”

Lena Nunstedt:

”1995 skulle jag ta 05.45 bussen till jobbet eftersom bilen var otänkbar att ta. Bussen kom 07 och kunde inte köra ner till Kassartorpet utan stannade vid stora vägen ungefär vid Bloms kiosk. Fick gå genom meterhöga drivor till Tegelbruksvägen. Kom fram 08.30. Nattpersonalen åkte från jobbet kl.13.30 när plogbilen gjort sitt. Kommer ändå ihåg detta med värme, för alla var så hjälpsamma och vänliga.”

Monica Öst:

”Pulsade mitt i gatan från Storgatan till mitt jobb på Förskolan Ekorren/ Hjortmossen för skulle öppna för första barnet klockan 6:15, men de enda som trotsade snön denna dagen var vår fantastiska praktikant och en pappa släpandes sin cykel med sitt barn på pakethållaren...Vi skottade mycket den dagen och jag fick jobba över, så jag sov gott nästa natt.”

ANNONS

Johanna Nywall Sörö:

”27 år sedan vi var i London! Vi missade hela spektaklet.”

Marina Borg:

”Jag tog mig till jobbet på SAAB och min arbetskamrat Reijo sprang från Åsaka då han inte fick ut bilen. Vi var ensamma på avdelningen, förutom nattskiftet som inte kom hem, utan somnade i fikarummet.”

Larry Larsson:

”Att min kollega som cyklade året runt kom gående ca en timma försent till jobbet blåslagen. Han hade frontalkrockat med plogtraktorn på cykelvägen. Ingen av dom hade sett den andre.. Har nog aldrig hört någon svära så mycket någonsin. Men han fick en ny cykel av kommunen!! Den han hade blev ju skrot. Vad och hur han berättade det skulle ta för lång tid att återge, men jäklars... Vad vi skrattade. Självklart skadeglädje.”

Helen Olofsson:

”Vi hade hund på den tiden ... va svårt o rasta hunden då han försvann i snön.”

Jesper Andersson:

”Jag minns väl när jag vaknade denna dagen 2010. Jag bodde i källaren i föräldrahemmet då och tyckte att det var märkligt att rummet var mörkare än vanligt och klockan visade att det var morgon. Rullade upp persiennen i fönstret ovanför sängen så blev jag överraskad att fönstret hade blivit svart. Jag gick uppe till köket och tittade ute genom fönstret att det var helt vitt på marken ute.”

ANNONS

Fredrik Högborg:

”Gjorde lumpen i Skövde och hade sista delen på utbildningen. Det innebar 3 mils march samt olika uppdrag som t.ex. bära personer på bår, resa tält och sist men inte minst hinderbana. Som grädde på moset fick halva kompaniet hjälpa till skotta alla gator i centrala Skövde...”

Annette Jacobsen:

”Var ordförande för en facklig organisation då. Tog mig till kommunhuset eftersom Trollhättans budget skulle förhandlas med kommunanställdas fackliga organisationer. Ekonomichefen, jag och ytterligare ett fack var de enda som dök upp. Förhandlingen sköts upp.”

Jaana Hämäläinen:

”Hyrde ett hus på landet Upphärad.Så mycket snö det kom. Vi va insnöade i flera dagar, vi kunde inte åka någonstans för vägen va blockerad av fallna träd. Ungarna älskade detta. Tills slut kom skogshuggare som flyttade på träden. Och militären tog bort snön från vägen. Vi va där i 4 dygn. Längst in på vägen. Vilken vinter.”

Hilkka Andersson:

”Jag var i Manila! Filippinerna! Fick telefonsamtal från Trollhättan.”

Lucia Madeleine Johansson:

”Jag minns att skolan var inställd och att jag fick hoppa ut genom fönstret för att vara med mina kompisar.”

Lars-Erik Anderström:

”Det var inte många som kom till jobbet då, jag tog skidorna till jobbet, men inte mina smala löparskidor, utan mina bredare gamla skidor som gick bättre på djupare snö.”

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS