Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Älgolycka bredvid E45:an

Under söndagskvällen inträffade en kollisionsolycka mellan en personbil och en älg på väg 2014 bredvid E45 vid Rudet i Lilla Edet. Räddningstjänsten hade två fordon på platsen enligt SOS Alarm och även två ambulanser ska ha varit på platsen. En person fördes till sjukhus efter olyckan.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 17 som larmet kom in till SOS Alarm om en olycka på väg 2014 mellan Rudet och Bliksered i riktning mot Lilla Edet. Även polis larmades till platsen.

– Det är en älgolycka som har inträffat på vägen, vi är på plats just nu med Lilla Edet-styrkan och assisterar sjukvårdspersonalen så gott vi kan. Hur många som funnits i fordonet kan jag inte svara på, säger Peter Zettersten, larm och ledningsoperatör hos räddningstjänsten.

Strax efter klockan 18 meddelade SOS Alarm att en person har förts till sjukhus efter olyckan. Både räddningstjänst och ambulans har lämnat platsen. Enligt Trafikverket har trafiken återgått till det normala.

ANNONS

Enligt polisen ska föraren ha varit vaken och talbar efter olyckan.

– Föraren har klagat på nackskador och tagits med till sjukhus för kontroll. Polisen har stannat på platsen ett tag för att invänta jägare, säger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS