Algblomning vid Bodasjöns badplats

Under måndagen meddelade Lilla Edets kommun att man avråder från bad på Bodasjöns badplats i Prässebo på grund av algblomning. Simskolan är inställd på måndag och tisdag, men kommunen letar alternativa platser för att förhoppningsvis kunna hålla simskolan från onsdag och framöver.

ANNONS
|

”För tillfället är det algblomning vid Bodasjöns badplats i Prässebo. Vi avråder därför från allt bad och håll gärna lite extra uppsikt på små barn och husdjur som lätt kan råka svälja vattnet.”, skrev kommunen på sin hemsida på måndagsförmiddagen.

Miljöavdelningen tar fortlöpande vattenprover på kommunens badplatser och på samtliga andra badplatser i kommunen visar det fortfarande på god badvattenkvalité.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS