Allmänheten ryckte ut vid omfattande gräsbrand

Det började brinna i gräset vid Mossekärren i Lilla Edet under fredagskvällen och innan räddningstjänsten hann komma fram hade inringarna lyckats släcka nästan hela branden – på 400 kvadratmeter.

ANNONS

Strax innan klockan 23 på fredagskvällen larmades SOS om en gräsbrand i Mossekärr i Lilla Edet. Räddningstjänsten larmades till platsen med flera släckningsenheter.

Men på grund av en snårig väg för att komma fram till branden hann allmänheten släcka nästan hela branden själva. När räddningstjänsten väl anlände var det inte längre någon spridningsrisk på branden.

– Det mesta var släckt när vi kom fram, så vi behövde bara blöta ner marken lite, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i region Väst.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS