Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil började brinna under färd i Lilla Edet

Under lördagskvällen larmades räddningstjänsten först om en bilbrand i Lilla Edet, där fordonet ska ha börjat brinna under färd.
Några timmar senare kom ett nytt larm in, denna gång från parkeringen vid Lödöses tågstation.

Det var vid 22.45-tiden som larmet först kom in. Enligt Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, hade man knapphändiga uppgifter initialt.

– Det ska vara en bil som började brinna under färd. Men mer än så vet jag inte, annat än att vi är framme och släcker nu, säger Opperud.

Klockan 23.30 uppdaterar räddningstjänsten med att bilen är släckt. Det var dock oklart hur omfattande skador det rörde sig om.

– De är fortfarande kvar på platsen. Man har släckt av bilen och håller på att kontrollera med en värmekamera just nu, säger Opperud.

Enligt henne ska någon ambulans inte ha tillkallats. Runt midnatt hade räddningstjänsten avslutat sin insats.

Ny bilbrand

Runt klockan 03.30 kom nästa larm in. Denna gång hade en bil börjat brinna på parkeringen vid Lödöse tågstation, enligt räddningstjänsten.

– Där har vi två enheter på plats. Det är en bilbrand men utan spridningsrisk. Bilen var helt övertänd när vi kom fram, säger larm- och ledningsoperatör Maria Berntsson klockan 04.

Räddningstjänsten kunde avsluta sin insats strax innan klockan 05.

Enligt polisen har man upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.