Labradoren på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Labradoren på bilden har ingenting med artikeln att göra. Bild: Janerik Henriksson/TT

Bil stals – tjuv fick med sig labrador

Under torsdagsförmiddagen stal någon Jans bil. I bilen fanns även hans labrador Lisa som tjuvarna fick med sig. Polisen gick ut och bad om tips på sin Facebook-sida och några timmar senare hittades hunden – på en vägkrog.

ANNONS
LocationLilla Edet||

På torsdagsförmiddagen var Jan och handlade i en matbutik i Lilla Edet. För att hans labrador Lisa som väntade i bilen inte skulle må dåligt av värmen parkerade han i skuggan och lämnade fönstren öppna. Jan tror att de nedvevade rutorna drog till sig biltjuvarnas uppmärksamhet – när han kom ut var bilen borta.

Han beskriver sin relation till 7-åringen Lisa som ”ganska tajt”.

– Vi är inte ifrån varandra många minuter per dygn.

Hur kändes det när du förstod att Lisa blivit stulen?

– Det var tämligen obekvämt, om man säger så, säger Jan.

Efterlysning

Han anmälde stölden till polisen, som gick ut med en efterlysning på Facebook-sida och bad allmänheten om hjälp i letandet – "med tanke på omständigheter och väder". Inlägget hade på fredagsförmiddagen delats nästan 900 gånger.

ANNONS

Strax före klockan 13 på torsdagen meddelade polisen på sin Facebook att labradoren var återfunnen: "Hunden är åter!! Tack alla som delat och spanat efter bil och hund!".

Det visade sig att tjuvarna lämnat Lisa fastbunden vid en bil på en vägkrog i Lilla Edet. Personalen tog hand om henne och kontaktade polisen, som i sin tur hörde av sig till Jan.

Hur reagerade Lisa när ni återförenades?

– Hon blev ganska glad, säger Jan och skrattar.

– Men hon hade blivit väl omhändertagen, tillägger han.

Eloge

Vad gör Lisa nu?

– Hon ligger på gräsmattan och väntar på lunch. Men först ska hon få en kanna vatten över sig.

Vågar du parkera på samma sätt igen?

– Nej, det kommer jag inte våga mig på. Men man får ge tjuvarna en eloge för att de band fast vovven. De kunde ju bara ha släppt ut henne.

Bilen ska dock inte vara påträffad ännu. Polisen hade på fredagsförmiddagen inga spaningsuppslag i ärendet och således ingen misstänkt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS