Under lördagskvällen larmades räddningstjänsten om en fordonsbrand på Göteborgsvägen i Lilla Edet.
Under lördagskvällen larmades räddningstjänsten om en fordonsbrand på Göteborgsvägen i Lilla Edet. Bild: Filip Landqvist

Bilbrand i Lilla Edet

Under lördagskvällen larmades räddningstjänsten om en fordonsbrand på Göteborgsvägen i Lilla Edet. Enligt dem ska bilkupén ha fattat eld, men branden bedöms inte ha någon spridningsrisk.

ANNONS
|

Larmet nådde räddningstjänsten strax innan 23.20 på lördagskvällen. Enligt Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, ska bilen ha stått avskiljt när den fattade eld.

– Den står ganska ensamt på en liten väg som svänger av Göteborgsvägen. Det finns ingen spridningsrisk, sade han vid tiden för larmet.

Enligt Lindgren var det förbipasserande som upptäckte branden. Räddningstjänsten anlände till platsen med två enheter, en släckningsbil och en tankbil.

– Vi håller på att släcka just nu. Jag har inte fått någon exakt prognos än, men släckningsarbetet ska inte behöva ta speciellt lång tid, sade Mikael Lindgren runt 23.40.

ANNONS

Klockan 00.30 meddelar räddningstjänsten att de avslutat sin insats och är på väg hemåt igen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS