Olle Isaksson såg fram emot att lyfta Lilla Edets skolresultat och var på god väg, men väljer att sluta efter 2,5 år på posten, vilket några andra chefer också gjort före honom. Foto: Stefan Bennhage
Olle Isaksson såg fram emot att lyfta Lilla Edets skolresultat och var på god väg, men väljer att sluta efter 2,5 år på posten, vilket några andra chefer också gjort före honom. Foto: Stefan Bennhage

Bildningschefen slutar

Olle Isaksson blev inte gammal på posten som bildningschef i Lilla Edet förrän han bestämde sig för att kliva av. Nu får kommunen åter leta efter ny chef för skolverksamheten.

ANNONS
|

Olle Isaksson började sin anställning som bildningschef på Lilla Edets kommun den 1 januari 2015. Före honom hade Maria Andersson slutat efter två år på posten. Före det var det Mona Tolf som valde att lämna samma uppdrag efter fyra år. Det är den förda skolpolitiken som får Olle Isaksson att lämna: – Om man säger att man vill satsa på sin skola så borde man åtminstone kunna ge rätt förutsättningar till det. När den stora ökningen av barn kom har vi inte fått pengar i förhållande till det. Elevpengen är låg med jämförbara kommuner. Och vad kommer att ske med budgeten inför nästa år? Jag vet inte. Därför väljer jag att lämna nu, säger han till TTELA. Att vänta till september då fullmäktige kan besluta om mera pengar till skolan var inget alternativ. Verksamhetschefen Leif Gardtman tar över som tillförordnad bildningschef tills en ny lösning presenteras. Olle Isaksson är kvar i verksamheten för en gradvis överlämning till oktober då Olle börjar sin nya anställning som fritidschef i Vänersborgs kommun. – På sikt krävs det att något kraftfullt görs och någon måste säga ifrån, säger Olle. Även den assisterande bildningschefen Anders Nordgren valde att sluta i kommunen tidigare i år. – Mycket olyckligt att bli av med två så kompetenta personer på kort tid, säger vice ordförande i utbildningsnämnden Camilla Olofsson (M). TTELA sökte även ordförande Carin-Thorén Hansson (S), dock utan framgång.

ANNONS

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att skolan står inför stora utmaningar och därför är det viktigt att få en snabb lösning på ledningsfunktionen. - Vi önskar Olle lycka till i sin nya roll och tackar också för det goda ledarskapet och med den kompetens han utvecklat förvaltningen och dess verksamheter, säger kommunchef Lena Palm.

ANNONS