Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bilförare allvarligt skadad efter singelolycka

En singelolycka inträffade strax före klockan 18 på onsdagen på E45 söder om Torpabron i Lilla Edet. Föraren, en man i 30-årsåldern, fick klippas loss ur bilen och fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset.

Det var sex enheter från räddningstjänsten, tre ambulanser och även en ambulanshelikopter som ryckte ut till olycksplatsen.

Olyckan hade inträffat på E45 i norrgående riktning. Enligt uppgift i larmet ska bilen ha voltat. Räddningstjänsten fick klippa loss föraren ur bilen.

Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Trafiken på E45 var i samband med räddningsarbetet avstängd i båda riktningarna under flera timmar och det bildades långa köer. Polisen fick uppgifter om att det var bilar som vände och körde i motsatt färdriktning på E45 och underströk att detta är strängt förbjudet.

18.37 rapporterade polisen att bilföraren fördes till sjukhus i ambulans. Skadeläget uppgavs vara allvarligt.

Enligt Trafikverket var det vid 19.10-tiden fortfarande totalstopp i norrgående färdriktning och begränsad framkomlighet för södergående trafik. En stund senare öppnades vägen även för norrgående trafik.

Den skadade mannen är i 30-årsåldern. Han fördes till Sahlgrenska sjukhuset och vid 20-tiden uppgav SU:s presstjänst att hans tillstånd är stabilt.

Fordonet han färdades i har tagits i beslag och det ska genomföras en teknisk undersökning. Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik.