Bilförare allvarligt skadad efter singelolycka

En singelolycka inträffade strax före klockan 18 på onsdagen på E45 söder om Torpabron i Lilla Edet. Föraren, en man i 30-årsåldern, fick klippas loss ur bilen och fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset.

ANNONS
|

Det var sex enheter från räddningstjänsten, tre ambulanser och även en ambulanshelikopter som ryckte ut till olycksplatsen.

Olyckan hade inträffat på E45 i norrgående riktning. Enligt uppgift i larmet ska bilen ha voltat. Räddningstjänsten fick klippa loss föraren ur bilen.

Bild: Läsarbild

Trafiken på E45 var i samband med räddningsarbetet avstängd i båda riktningarna under flera timmar och det bildades långa köer. Polisen fick uppgifter om att det var bilar som vände och körde i motsatt färdriktning på E45 och underströk att detta är strängt förbjudet.

18.37 rapporterade polisen att bilföraren fördes till sjukhus i ambulans. Skadeläget uppgavs vara allvarligt.

Enligt Trafikverket var det vid 19.10-tiden fortfarande totalstopp i norrgående färdriktning och begränsad framkomlighet för södergående trafik. En stund senare öppnades vägen även för norrgående trafik.

ANNONS

Den skadade mannen är i 30-årsåldern. Han fördes till Sahlgrenska sjukhuset och vid 20-tiden uppgav SU:s presstjänst att hans tillstånd är stabilt.

Fordonet han färdades i har tagits i beslag och det ska genomföras en teknisk undersökning. Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik.

ANNONS