Det började brinna i en villa i centrala Lilla Edet på söndagseftermiddagen, men den släcktes snabbt och de boende kunde ta sig ur oskadda.
Det började brinna i en villa i centrala Lilla Edet på söndagseftermiddagen, men den släcktes snabbt och de boende kunde ta sig ur oskadda.

Brand på villavind

Det har brunnit på vinden av en villa i centrala Lilla Edet.

ANNONS
|

Larmet om branden kom strax innan klockan 16 på söndagseftermiddagen.

– Det har brunnit på vinden men det är nu släckt. Vi är kvar på platsen och undersöker eventuella glödbränder och spridning i huset, säger Joakim Hallin, på ledningscentralen för Räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänstens uppgifter ska ingen person ha kommit till skada i samband med branden.

– Alla var ute ur huset när vi kom fram till platsen.

Räddningstjänsten var till en början på plats med sex olika fordon. Även ambulans och polis är på platsen.

– Patrullen är fortfarande ute så vi får se vad de kommer fram till, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare på polisen Östra Fyrbodal vid 17.30.

ANNONS

Hur startade branden?

– Det är lite oklart men förmodligen via murstocken på något sätt, om de har eldat eller så vet jag inte, säger Joakim Hallin.

Ungefär en timme efter larmet höll räddningstjänsten på med att frilägga taket till villan för att kontrollera konstruktionen i huset. Vid 17.30 höll insatsen på att avrundas.

Texten kan komma att uppdateras

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS