Prideparaden i Trollhättan förra året.
Prideparaden i Trollhättan förra året. Bild: JOACHIM NYWALL

Cecilia Frisk: Gör en mental Prideparad för att utmana dina fördomar

I fjol så här års fylldes Trollhättans gator av stolta och glada deltagare i Prideparaden, inklusive flera medarbetare från TTELA. Uppslutningen i paraden blev en succé med omkring 3 000 deltagare, som tillsammans vågade stå upp för att manifestera kärlek och tolerans – oavsett sexuell identitet.

ANNONS

Johan Liljeblad, ordförande för arrangören Trollhättan Pride, var mer än nöjd efteråt:

– ”Wow” är känslan. Och även det är en underdrift. Förra året kändes det också så, men det här toppade ju det fullständigt. Det var helt magiskt, sa han då till TTELA.

I fjol var det viktigt för oss som tidning att stötta satsningen genom att delta och tydligt stå upp för de värderingar som vi värnar; människors lika värde – oavsett vem du älskar eller har som livspartner. Precis som det är viktigt för oss med vårt Integrationspris, som vi årligen delar ut i Vänersborg för att manifestera människors lika värde – oavsett vilket land som du kommer från.

ANNONS

Vi kommer fortsätta bidra till att rasera fördomar med kunskap.

I år är det tyvärr omöjligt att samlas tillsammans i en parad och därför behöver vi gemensamt visa vårt stöd och vår respekt på andra sätt.

LÄS MER:"Det fanns inte som alternativ att ställa in”

För mig som ansvarig utgivare är det fortsatt viktigt att spegla de värderingar som både tidningen och jag personligen står för. TTELA hissade häromdagen våra fina Prideflaggor med regnbågens alla färger utanför lokalerna i Trollhättan för att visa att vi med positiv envishet fortsätter att göra skillnad här.

Vi kommer fortsätta bidra till att rasera fördomar med kunskap, eftersom människor fortfarande diskrimineras till följd av sin sexuella läggning.

Frågan om människors lika värde är verkligen inte bara aktuell nu då Trollhättan Pride skulle ägt rum utan tvärtom en kamp att föra varje dag, året runt. En kamp mot fördomar och förutfattade meningar om vem vi får älska och hur vi ska bete oss. En kamp mot all form av diskriminering.

LÄS MER:Barnen visar stolt upp sitt Pride-konstverk

Gör en mental Prideparad för att utmana dina fördomar och lär dig mer om hur du med kunskap kan göra bättre både hemma och på jobbet! På diskrimineringsombudsmannens hemsida do.se finns det mycket bra information och fakta, som jag kan tipsa om.

Och glöm inte att tipsa oss om det som engagerar dig mest – så att våra proffsiga journalister kan granska för att bidra till en förbättring eller berätta för att inspirera andra!

ANNONS

Mejla tipsa@ttela.se eller mig på cecilia.frisk@ttela.se!

Trevlig fördomsfri sommar!

LÄS MER:Kvinnokliniken först ut med särskild hbtqi-kompetens

LÄS MER:Kommun sticker ut med flera hbtqi-certifieringar

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS