Cecilia Frisk: Succé med julgåvor – vilken givmildhet!

Vilken imponerande givmildhet! Den visade sig när TTELA i samarbete med Röda Korset i Vänersborg och Trollhättan under fyra dagar i veckan samlade in julgåvor till barn, som annars blir utan.

ANNONS

En riktig succé med hundratals givare som, liksom vi, vill bidra till att göra julskillnad här!

TACK!

Starten i Vänersborg i tisdags var, trots ihållande regn och rusk, så energigivande med positiva kommentarer och tack för vårt initiativ från alla som lämnade gåvor där.

Först på plats, när vi nätt och jämnt packat upp, var vänersborgaren Eva Hedeberg, som med mycket värme och givmildhet stoppade ner flera paket i våra jutvävssäckar. Och sedan fortsatte strömmen av givmilda vänersborgare hela vår tid, liksom de kommande tre dagarna i Vänersborg och Trollhättan.

Fler uttryckte också hur skönt det kändes att faktiskt kunna bidra och hjälpa till – både med barnen och barnbarnens använda leksaker och kläder samt även några nyinköpta.

ANNONS

Första dagen fick vi hela 300 paket och sedan har det fortsatt strömmat in vackert inslagna paket. Med drive through utanför redaktionerna var det också lätt att lämna sina klappar på ett pandemisäkert sätt.

Och nästa vecka kommer det två skolklasser som också ska lämna julklappar. Så klart kommer ni också sen kunna möta dessa elever i TTELA!

Tack till er alla som bidragit för förtroendet att låta oss hjälpa till att förmedla glädje i mörkret!

STORT <3

Och som Marianne Barrljung på Röda Korset så klokt uttryckte det när jag tidigare i höstas ringde och föreslog detta samarbete: ”Varje ljus i mörkret räknas.”

Jag har, som ansvarig utgivare, sagt det tidigare och säger det gärna igen.

Tänk vilken förmån att ha ett jobb där man verkligen känner att man kan göra skillnad, som vi alla på TTELA kan göra – både med julklappsförmedlingen och med all den lokala, oberoende och faktabaserade kvalitetsjournalistik, som vår publik kan titta och lyssna på samt läsa dygnet runt.

För närvarande är det bråda dagar på redaktionen – både med ordinarie rapportering och granskningar, men också med förberedelser inför jul.

Vi håller så klart igång bevakningen alla dagar under jul- och nyårshelgerna så att du lätt kan få koll på det som händer här i våra fyra bevakningskommuner. Så att du kan bli klokare med hjälp av våra nyheter och samtidigt road och berörd av engagerande och spännande reportage med lokala profiler.

ANNONS

Trevlig tredje advent!

ANNONS