Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ceciliagården på Ström skulle kunna bli vandrarhem, men det finns fler intressenter som vill köpa fastigheten.

Ceciliagården kanske blir vandrarhem

Ceciliagården ska säljas och en av intressenterna är Sione de Jong. Hon vill öppna vandrarhem i det som de senaste åren varit kyrkans församlingshem.

Budgivningen är stängd och Sione de Jong väntar med spänning på besked om hon får köpa Ceciliagården.

– Jag har gjort en affärsplan, ansökt om bygglov och fått klart med banken om att jag får låna, berättar hon.

Hon och familjen flyttade från Holland till Sverige för två år sedan. De bor i Nygård. Barnen går i skola och förskola. Men om köpet av Ceciliagården blir av så flyttar de också dit. Det finns en lägenhet på övervåningen.

Sione de Jong är utbildad socionom och har arbetat med familjerådgivning och som kurator tidigare.

– Men nu är jag utan arbete och hoppas på mitt projekt. Den 10 september får jag besked.

Tanken är ett åretruntöppet vandrarhem, bed & breakfast, med fem sovrum, 22 bäddar.

– Det finns ett jättestort behov av boendemöjligheter i kommunen har jag förstått. Och jag har tänkt att ha någon form av lunchmatsal/café också.

Med ett starkt socialt engagemang känner hon att gärna vill jobba med funktionshindrade. Hon vill ge dem en chans till riktigt jobb. En av hennes vänner har epilepsi och har svårt att få anställning.

Om det blir hon som får köpa fastigheten så blir nästa steg att börja bygga om och renovera. Huset i Nygård ska säljas och det blir en hel del som måste göras snabbt.

– Jag hade tänkt öppna i december med julbord, men det är nog lite optimistiskt. April nästa år är nog mer realistiskt. Möjligtvis att jag kan öppna lunchrummet tidigare.

Sione de Jong har varit i kontakt med Företagscentrum och hon kan få hjälp som ny företagare. Hon planerar att gå en kurs i bakning och gärna lära sig mer om bokföring.

– Nu läser jag svenska på gymnasienivå och även matte. Det kan vara bra för bokföringen.

Det blir första gången som Sione de Jong blir egen företagare, men idén har hon burit på länge, att öppna bed & breakfast, kanske café eller liknande.

– Det kostar en del pengar, bygglovet kostade och även serveringstillstånd med mera. Men jag vill verkligen satsa på min dröm, säger Sione de Jong.