Däcktjuvar på bilfirma togs på bar gärning

På måndagsmorgonen togs två däcktjuvar av polisen när de var i full färd med att stjäla däck på en bilfirma i Lilla Edet.

ANNONS
|

Vid 5-tiden på måndagsmorgonen såg ett vittne två personer på en bilfirma i Lilla Edet som höll på att stjäla däck.

– Vittnet larmade polis och eftersom vi hade många poliser i närheten, så var vi snabbt på plats, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Polisen kunde gripa en person omgående då denne försökte springa från platsen när patrullen anlände.

Ytterligare ett vittne gav sig till känna och berättade att den andre personen låg och tryckte i ett område inte så långt ifrån bilfirman.

En hundpatrull började spåra och ganska omgående kunde polisen även fånga in den andre gärningsmannen.

ANNONS

Enligt polisen var de ute efter däck på fälg och de hade hunnit bära ut dem, därför anses brottet som fullbordat. Det bilsläp som de två misstänkta gärningsmännen använde vid brottet ska även den vara stulen från en närbelägen bensinstation.

– De är misstänkta för stöld och kommer att höras under dagen, säger Rickard Lejon.

Båda männen är kända sedan tidigare av polisen och sitter nu anhållna efter förhör.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS