Dags att #görajulskillnadhär – så skänker du en julklapp

Även i år samlar TTELA in julklappar tillsammans med Röda korset i Trollhättan och Vänersborg. På onsdag i Trollhättan och torsdag i Vänersborg kan du lämna dina paket utanför TTELA:s redaktioner.
– Vi är så tacksamma att insamlingen blir av även i år, säger Marianne Barrljung på Röda korset.

ANNONS
|

LÄS MER:Julklappssuccén upprepas – hjälp barnen fira jul

Snart är det jul igen, och med det är det också dags för TTELA:s traditionsenliga julklappsinsamling tillsammans med Röda korset.

– Det är oerhört fint att vi gör detta även i år. Julklapparna når de barn som verkligen behöver, och julklapparna i sig är en sak, men att det är så många som engagerar sig är så betydelsefullt, speciellt i dagsläget. Det viktiga är att vara med att göra skillnad, det behövs i dessa tider, säger Marianne Barrljung.

Julklappsinsamlingen blir av för tredje året i rad, och blir den första efter pandemin.

– I år har vi bestämt att det blir en ordentlig julfest på Restad gård, dit det bland annat kommer en tjej från Brålanda med ponnys för ponnyridning för barnen. Och det ska man veta, att det är julklapparna från insamlingen som är motorn i att festen blir av, säger Marianne Barrljung.

ANNONS
Marianne Barrljung från Röda korset.
Marianne Barrljung från Röda korset. Bild: Andreas Olsson

Insamlingen har kommit att betyda mycket för Röda korsets medarbetare som på julafton får överlämna julklapparna.

– Julklapparna får både barnen och föräldrarna att känna sig sedda, att man finns. Det blir som en uppmuntran för allt arbete som vi lägger ner. Vi är så tacksamma att insamlingen blir av även i år, säger Marianne.

Så gör du:

Ni minns kanske hur det fungerar från de två föregående åren? Denna vecka anordnar TTELA julklappsinsamlingen utanför de båda redaktionerna i Trollhättan och Vänersborg där man kan lämna in julklappar till barn mellan 0 och 16 år. Julklapparna lämnas sedan över till Röda korset som för julklapparna vidare till behövande familjer i TTELA:s område.

Vill du vara med och göra skillnad?

• Välj de julklappar som du vill bidra med – återanvända eller nya. Det är viktigt att de är hela och rena och ska passa barn mellan 0 och 16 år.

• Slå in dina julgåvor och skriv ålder och kön (om det behövs) på baksidan. Om du vill kan du beskriva kort vad paketet innehåller.

• Lämna in julklapparna på insamlingen utanför TTELA:

  • Trollhättan (Drottninggatan 7): Onsdag 7 december klockan 16.00-18.00.
  • Vänersborg (Hamngatan 3): Torsdag 8 december klockan 16.00-18.00.

• Ta gärna en bild på dig, barnen, familjen och paketen, dela den i sociala medier och tagga med #görajulskillnadhär. Vi kommer kontinuerligt lyfta upp dessa bilder på ttela.se och i våra sociala medier.

ANNONS

• Har du inga julklappar att ge bort hemma men vill ändå bidra? En mycket uppskattad gåva för behövande familjer är presentkort, gärna på familjevänliga restauranger.

• Förutom leksaker finns det enligt Röda korset behov av overaller och varma kläder till de allra yngsta barnen. Till de äldsta tonåringarna, som övervägande är killar, behövs strumpor, mössor, vantar, halsdukar, och hygienprodukter.

Hjälp oss #görajulskillnadhär och hjälpa de som behöver det mest!

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS