Fackförbunden förbereder semesterförhandlingar

Skjut upp semesterperioden och bryt kravet på den sammanhängande semestern. Det är två förslag som NU-sjukvården presenterat som ska förhandlas med fackförbunden under onsdag.

ANNONS

Att det kommer bli en annorlunda sommar för vårdpersonalen har inte kommit som en chock menar flera medlemmar från olika fackförbund som representerar vårdpersonalen inom NU-sjukvården. Under onsdagen kommer de fackliga förhandlingarna inledas mellan fackförbunden och arbetsgivaren, NU-sjukvården.

– Vi har fått arbetsgivarens förslag för semesterstruktur presenterad för oss och det är inte en så bra lösning, säger Emilie Hultberg, ordförande i Västra Götalands läkarförening.

Förslaget som kommit från NU-sjukvården är att skjuta upp semesterperioden så att den börjar den 20 juli och pågår till sista september. De vill också bryta garantin till att få fyra veckors sammanhängande semester. Något som P4 Väst var först med att berätta.

ANNONS

– Vi tycker att man från arbetsgivarens håll borde kunna jobba mer med frivillighet och att man kan jobba med bättre ersättningar för individer som kan tänka sig skjuta på sin semester.

Vad händer om ni inte kan komma överens imorgon vid förhandlingarna?

– I slutändan så är det arbetsgivaren som bestämmer. Arbetsgivaren leder och fördelar arbetet men vi kan driva frågan. Vi kommer inte att gå ut i strejk.

Varje fackförbund kommer under onsdagen att driva sina egna förhandlingar med NU-sjukvården istället för att gemensamt lägga fram ett förslag. De olika fackförbunden representerar olika delar av personalen och förhandlingarna väntas ske under onsdag förmiddag.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS