Flera larm efter störtskur

Räddningstjänsten fick flera larm om fastigheter som fått in vatten vid Lilla Edet under fredagsmorgonen. Arbetet med att pumpa pågår fortfarande. Räddningsjtänsten: ”Besvärligt, mycket vatten som trycker på”.

ANNONS
|

07.07 kom det första larmet om vattenskada i byggnad i Västra Röd i Västerlanda. Sedan följde ytterligare två, ett i Ballabo och ett vid Stora Åsen, inom loppet av en halvtimme.

– Vi är vid det första larmet nu med pumpar och är på väg till de övriga adresserna med fler bilar, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg tidigare i morse.

Och arbetet pågår fortfarande.

– Vi har tre pågående ärenden i Lilla Edet-trakten. Prognosen är att vi klara om en timme, säger nu Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

LÄS MER:Regnkaos på västkusten – Lysekil och Orust hårt drabbade

Orsaken att larmen kom så tätt ska var en lokal störtskur.

ANNONS

– Det kan mycket väl vara ännu fler fastigheter som drabbats än de tre vi vet nu. Lokalt kan det komma stora vattenmängder under en kort period vilket det gjort nu på morgonen, sa Bosse Florell tidigare.

Joakim Hallin lägger till:

– Det var diken som inte orkade att svälja allt vatten.

Vid 09.00 hade inte fler larm om vattenskadade fastigheter kommit in. Men det skulle kunna vara så att personer som är på jobbet eller på semester inte har upptäckt översvämningarna än.

– Det är svårt att tror att det bara är tre fastigheter som har drabbats, säger Joakim Hallin.

Vid strax innan kvart i tio inkom ytterligare ett larm om vatten i hus. Enligt larmet ska vatten forsat in från skogen och skapat ett djup på ca 15 cm. Men räddningstjänsten har inte kommit dit än.

– Vi har fyra händelser nu. Det första larmet vi fick in, är hanterbart. De andra är besvärligare, det är mycket vatten som trycker på.

Enligt uppgift ska vattenflödet göra att pumparna inte fungerar lika bra.

LÄS MER:Villa fick vatten i källaren – men i övrigt lugn natt

Texten uppdateras...

ANNONS