Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera skadegörelser i Lilla Edet

Under måndagskvällen inkom två larm om bränder i två olika papperskorgar i Lilla Edet. Senare samma kväll kastade några ungdomar in fyrverkerier i en mataffär. Om det är samma personer bakom händelserna, är för tidigt för polisen att svara på.

Det första larmet inkom till redaktionen runt 17-tiden på måndagseftermiddagen. Det rörde sig om en brand i en papperskorg på Storgatan i Lilla Edet.

En och en halvtimma senare dyker ett liknande larm upp. Då i en papperskorg vid Fuxernaskolan, mellan idrottshallen och matsalen.

– Vi är där och släcker den, men det finns ingen risk för spridning, säger Peter Zettersten, larmoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Polisens jourhavande förundersökningsledare Håkan Larsson berättar att de har upprättat två anmälningar om skadegörelse genom brand.

Kan det finnas ett samband mellan de två bränderna?

– Det är mycket möjligt. Det finns ingen naturlig anledning till att papperskorgar börjar brinna bara så där, det är givetvis någon som tänt på, säger han.

Hur bränderna har uppkommit är oklart, och polisen har ingen misstänkt.

Skadegörelse på mataffär

Strax innan 21-tiden sker ytterligare en skadegörelse i Lilla Edet. Polisen skriver på sin hemsida att några ungdomar kastat in fyrverkerier i en mataffär. De ska ha detonerat i butiken och smält sönder servetter.

– De slängde in fyrverkerier i entrén, men det släcktes och började inte brinna. Vi har fått in lite tips om en a-traktor som passerat, men vi ska titta vidare efter övervakningskameror, säger Håkan Larsson.

Polisen larmades till platsen och en anmälan om skadegörelse kommer upprättas under kvällen.

Om det är samma personer som ligger bakom skadegörelsen på mataffären, och papperskorgsbränderna är för tidigt för polisen att svara på.

Ett vittne som TTELA har varit i kontakt med säger sig ha sett fem långa personer i närheten vid den tiden då branden i papperskorgen vid Fuxernaskolan ska ha skett.

– De får syn på mig och försvinner snabbt mot skolan. Jag upplever att dessa män är ungefär i tjugoårsåldern. Strax efter smäller det på skolområdet. Jag vill betona att jag inte såg till någon EPA-traktor vid mina iakttagelser, säger personen, som vill vara anonym.

På tisdagen fanns inga uppgifter om att någon gripits i ärendet.