Fullt utvecklad brand i ödehus i Lilla Edet

På fredagskvällen började det att brinna kraftigt i ett ödehus i de centrala delarna av Lilla Edet. Under natten meddelade räddningstjänsten att huset inte gått att rädda. Polisen misstänker att branden är anlagd. Den tekniska undersökningen kommer att genomföras under måndagen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 22 på fredagskvällen som räddningstjänst, polis och ambulans larmades om en brand i Lilla Edet.

– Det är en fullt utvecklad brand i ett ödehus, säger Jörgen Bech, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, på fredagskvällen.

Under kvällen var totalt fyra enheter från räddningstjänsten på plats och arbetade.

– Vi håller på med släckning och att begränsa branden, säger Jörgen Bech.

Vid 01-tiden meddelade räddningstjänsten att ödehuset inte gått att rädda, men att man har kunnat förhindra brandspridningen.

– Den har fått brinna ner helt till grunden och vi kommer att ha kvar på två personer på plats för bevakning under natten, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS
På lördagen var huset helt nedbrunnet.
På lördagen var huset helt nedbrunnet. Bild: Pasi Hakopuro

Oklart om någon har skadats

Under kvällen var polis på plats och bistod räddningstjänsten och sökte med hund i området.

I skrivande stund är det oklart om det rör sig om några personskador.

– Mycket tyder på att det är ett ödehus och att ingen var där. Vi har sökt med hund i området och inte hittat något, men jag kan inte säga det helt säkert, säger Andreas Odén, polisens vakthavande befäl i region Väst.

Under natten meddelade polisen att de har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det har också upprättats någon form av avspärrning vid platsen, säger Andreas Odén.

Helt nedbrunnet

Under lördagen var byggnaden helt nedbrunnen men polisen hade ännu inte gjort en platsundersökning.

– Det är fortfarande för varmt för att vi ska göra en undersökning. Det brukar behövas ungefär ett dygn på sig för att svalna tillräckligt, så på söndag eller måndag kommer vi göra undersökningen. Än så länge har vi ingen misstänkt, säger Gittan Karlsson, jourhavande förundersökningsledare under lördagen.

På måndagen bekräftar polisen för TTELA att den tekniska undersökningen ska genomföras under måndagen.

– Vi hoppas att ha mer att gå på under tisdagen, säger Liza Engström, gruppchef för polisens utredningsjour.

Filmklipp: Erik Zienau.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS