Glädje hos SD: ”Vi har just nu 39 procent i Hjärtum”

Stor glädje, med en gnutta besvikelse. SD i Lilla Edet firar att man är största parti, men hoppas fortfarande på maktskifte såväl lokalt som nationellt.

ANNONS
|

Strax efter att SVT:s vallokalsundersökning presenterades kan man tala om dubbel stämning i Disponentvillan i Göta. Sverigedemokraterna har ökat sedan förra valet, men samtidigt blir det inget maktskifte i landet.

– Alla var jättenöjda över vårt resultat, men man är lite besviken när vårat lag ligger lite under i regeringsbildningen. Men jag tror att Miljöpartiet är ordentligt överskattade. Det blir jämnt. Nu fortsätter festligheterna och vi inväntar det lokala resultatet, säger Frej Dristig, gruppledare för Sverigedemokraterna i Lilla Edet.

Johan Sösaeter Johansson, ordförande för SD i Lilla Edet hyser också förhoppningar på ett bra valresultat.

– Stämningen är bra, den är på topp. Vi är näst största parti, det är bara tre mandat som skiljer och det kan skifta fort.

ANNONS

Några lokala siffror finns ännu inte att tillgå, men både Frej och Johan menar att man kan dra några positiva slutsatser av hur valvindarna har blåst. Därför tror de båda på en ökning lokalt.

– Jag väljer att titta på mandat och det hade varit gött om vi kunde landa på 10–11 mandat jämfört med dagens åtta. Det är svårt att sia om, men när man möter människor så känns det positivt, sammanfattar Johan Sösaeter Johansson.

Se resultatet från kommunvalet i Lilla Edet ticka in här:

Frej Dristig, gruppledare tillsammans med Johan Sösaeter Johansson, ordförande SD i Lilla Edet.
Frej Dristig, gruppledare tillsammans med Johan Sösaeter Johansson, ordförande SD i Lilla Edet. Bild: Daniel Gustafsson

LÄS MER:Direktsändning från valkvällen i Vänersborg

LÄS MER:Direktsändning från valkvällen i Trollhättan

ANNONS