Gräsbrand vid Thorskogs slott var skogsröjning

Vid 14.45 på fredagen kom ett larm om en förmodad gräsbrand i ett skogsområde väster om Göta Älv i höjd med Thorskogs slott. Men väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att det var eldning under kontrollerade former.

ANNONS
|

– Det är en lokförare som ringt in och sagt att han sett en vit stor rökpelare och att det kan vara i skogen eller vid en fabrik, säger man på SOS Alarm.

Räddningstjänsten i Södra Bohuslän/Lilla Edet är på väg fortfarande och man är inte riktigt på det klara var det brinner eller om det är någon som eldar.

– Men det är flera som har ringt in och sett röken. Vi är inte riktigt framme än, så jag kan inte säga så mycket mer, säger Göran Andersson, styrkeledare hos Räddningstjänsten.

Styrkan kom fram till platsen strax efter klockan 15.

ANNONS

– Det tog tid att hitta för det var en bit in i skogen, säger Göran Andtbacka på räddningstjänsten.

Väl på plats visade det sig att det inte var någon brand.

– Det var en person som röjt i skogen och eldade granris. Så det var under kontrollerade former, säger han.

Räddningstjänsten har nu lämnat platsen, men det kan vara en del rökbildning i området under eftermiddagen.

– Men vi kom överens om att han kommer att fortsätta elda ett tag, säger Göran Andtbacka.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS