Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hade änglavakt vid älgkrock

En kraftig kollision inträffade på torsdagskvällen mellan en personbil och en älg. I bilen satt fyra vuxna och ett litet barn. Alla tog sig oskadda ur den kvaddade bilen.

Elena Trajceska från Trollhättan bor numera med sin man och deras son i Australien. De hade besökt släktingar i Kungälv. Elenas mamma körde bilen och bredvid henne satt pappan.

– I höjd med Edets värdshus small det. Älgens horn fastnade på något sätt mellan taket och rutan. Jag har fortfarande bilden på hornhinnan av halsen, huvudet och hornen, berättar hon.

I baksätet satt sonen, 20 månader, och sov i sin bilbarnstol. Han vaknade inte ens vid smällen.

– Jag fick väcka honom och ta honom ur bilen. Han hade ingen aning om vad som hänt.

Alla fem som färdats i bilen klarade sig men var rejält chockade. De hade glassplitter överallt från den sönderslagna framrutan.

– Min mamma fick några skärsår och har varit hos ögonläkare som kollade så hon inte har glas i ögonen.

Älgen lär ha dött på fläcken och älgkroppen blev liggande intill bilen.

– Han blev halshuggen och huvudet hittade vi inte.

Elenas mamma ringde larmnumret 112 och beskrev vad som hade hänt. Hon tackade nej till ambulans. Ingen polis kom till platsen, inte heller räddningstjänsten. Däremot fick familjen hjälp med att kalla på bärgare.

– Det borde ju ha kommit någon. Bilarna på motorvägen körde rakt i glassplittret. Ingen stannade heller och erbjöd oss hjälp.

Familjen ringde en släkting som kom och hämtade dem. Bilen lämnade de med en varningstriangel uppsatt.

Räddningstjänsten i Lilla Edet fick inget larm om olyckan.

– Det låter som att vi borde ha varit där och sanerat, men SOS har väl gjort en bedömning utifrån de uppgifter de har fått, säger Jan Augustsson på räddningstjänsten.