Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I dag slår nya Folkets hus i Lilla Edet upp dörrarna för allmänheten. Folkets hus kommer att hålla öppet hus fram till nästa söndag.

I dag invigs nya Folkets hus

Invigningsyran av nya Folkets hus i Lilla Edet har inletts. Igår kväll var det middag för 180 inbjudna gäster och i dag börjar en vecka fylld av händelser i huset.

Folkets hus slår upp ­dörrarna på förmiddagen med sång, musik och godis till alla så långt det räcker. Sedan är allmänheten välkomna in för att se sig om i de nyrenoverade och till stor del ombyggda loka­lerna.

Det nya Folkets hus ska kunna erbjuda något för alla – till exempel lunchrestaurang, filmvisning, föreläsningar, utställningar och after workkvällar i baren.

I dag kan besökarna äta sopplunch och fika, se film i 3D-format och lyssna till kören Helt sonika i Stora salongen. På kvällen blir det dessutom U2-konsert. Bandet är förstås inte på plats, men det blir en visning av U2:s omtalade konsertfilm i 3D.

Folkets hus är även öppet på söndag och då kan den som vill lära sig hjärt- och lungräddning instruerat av räddningstjänsten i Lokal tvåan. Kvällens stora 3D-film är operan Barberaren i Sevilla.

Vid tre tillfällen senare i veckan visas ytterligare en film i 3D, Avatar.

Det öppna huset fortsätter fram till nästa söndag och under hela veckan visar konstnärinnorna Anna Wernerliv och Elisabeth Ingvarsson sina målningar.