Inbrott i Coop-butik

Livsmedelsbutiken Coop i Lilla Edet har haft inbrott både under natten till fredag, och natten till lördag. Polisen tror i nuläget att bytet under första inbrottet blev växelkassan och snus.
– Det är förfärligt, det här har inte hänt tidigare hos oss, säger personal på Coop.

ANNONS
|

Strax innan klockan 2, natten till fredag, larmade vittnen polisen om ett pågående inbrott i Coop-butiken på Göteborgsvägen.

Flera personer ska ha setts inne i butiken. För att ta sig in i butiken har man troligen, enligt polisens hemsida, slagit sönder en ruta med en yxa.

– Enligt vittnen har det varit uppemot sex stycken maskerade personer som slog sig in i butiken genom att krossa rutor, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

”Lite snus”

Personerna ska efter en stund ha sprungit från platsen, och när polisen kom fram till platsen var de borta. Polisen spårade med hund i området.

– Och man hittar lite stöldgods – lite snus. Men det är ingen som är gripen, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Det som stulits tror man i nuläget är växelkassan och snus, men i skrivande stund finns inga uppgifter om något värde.

Personalen på Coop är förfärade över händelsen:

– Det är förfärligt, det här har inte hänt tidigare. Det är framförallt tråkigt för kunderna. Vi måste hålla stängt tills polisen är klara med sin undersökning.

LÄS MER:Stulet fordon kördes in i garageport

”Jobbar brett”

Under förmiddagen berättade polisen att en teknisk undersökning skulle göra på platsen. Ingen var då heller gripen i ärendet.

Har ni någon misstänkt?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Det är inte det enda inbrottet under natten. I Trollhättan greps fem unga män misstänkta för ett inbrott i en elektronikbutik i Grästorp.

Även en firma som hanterar bilar i Vänersborg hade inbrott under natten. Polisen kunde inte gå in på vad som stulits under fredagen.

– Tekniker ska dit och vi ska få godslista.

Ser ni någon koppling mellan inbrotten?

– Vi jobbar brett och utesluter ingenting.

Under eftermiddagen fanns ingen gripen för något av inbrotten.

Ett inbrott till – i samma butik

På lördagsmorgonen möts TTELA-redaktionen av ett tips: ”Inbrott på Coop igen”. Det är något polisens presstalesperson Anna Göransson kan bekräfta.

ANNONS

– Vid 3.30 tiden inatt kom ett larm från butiken, dit polis och väktare åkte ut. När de kommer fram, söker man med hund runt området men ingen anträffas.

Hon berättar vidare att det i nuläget inte finns någon misstänkt gärningsperson, och det är okänt vad som är tillgripet.

Om det är samma gärningspersoner bakom inbrotten, är för tidigt för polisen att svara på.

LÄS MER:Inbrott i Ica-butik. Ägaren: ”Man blir besviken och ledsen”

LÄS MER:Efter de tre inbrotten – stulen tobak och elektronikutrustning

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS