Inbrott på båtklubb – gods saknas ur segelbåt

En båtklubb i Lilla Edet har råkat ut för ett inbrott i en segelbåt, och ett försök till detsamma i en klubblokal.
– Inringaren möttes av fyra personer i närheten av lokalen, säger jourhavande förundersökningsledare vid polisen, Elisabeth Melander.

ANNONS

Samtalet kom till polisen runt klockan 20.30 efter att en person, som ska vara aktiv i klubben, kom gående mot klubbens lokaler. Då kom plötsligt fyra personer springande från en av klubbens båtar. När personen sedan kom fram upptäcktes det att det varit inbrott i båten.

– Det saknas gods i båten, säger Elisabeth Melander.

Gärningspersonerna ska dock inte bara ha haft båten som måltavla. De försökte även ta sig in i en lokal tillhörande båtklubben, men utan framgång. De kom dock inte längre än över en omgärdande inhägnad.

– Troligtvis har de klättrat över staketet men inte kunnat ta sig in i lokalen. Det finns nämligen skador på insidan av dörren till inhägnaden så de har troligtvis tagit sig ut igen den vägen, säger Elisabeth Melander.

ANNONS

Polisen har varit på plats i området och samlat in vittnesuppgifter. Under kvällen och inpå natten var ingen gripen misstänkt för brottet.

I nuläget är det oklart vad det är som har tillgripits.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS