Kommunen dementerar företags bluffuppgifter

Flera Lilla Edetbor har kontaktats av ett företag som utger sig för att utföra tjänster på uppdrag av kommunen. Nu går Lilla Edets kommun ut på sin hemsida och dementerar uppgifterna: ”Kommunen har inget samarbete med detta företag”.

ANNONS
|

Ett företag ska ha kontaktat flera Lilla Edetbor via telefon och mejl. Företaget ska ha velat komma hem till personerna för att rengöra imkanalen, en form av ventilationskanal i köket. och har hävdat att man gör detta på uppdrag av Lilla Edets kommun.

På torsdagen gick kommunen ut på sin hemsida och dementerar uppgifterna: ”Det företaget uppger stämmer inte, kommunen har inget samarbete med detta företag”.

Kommunen skriver också att man som fastighetsägare får köpa vilka tjänster man vill, ”men enligt Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund finns det inget lagkrav om att rengöra och rensa imkanalerna i privata bostäder”.

ANNONS

Vidare skriver man att sotning och brandskyddskontroll i villor och lägenheter måste göras enligt Lagen om skydd mot olyckor. Men det får bara göras av företag som fått uppdraget av kommunen. Det företag som kommunen anlitar tar enbart kontakt via brev.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS