Arkivbild. Väg- och anläggningsarbete.
Arkivbild. Väg- och anläggningsarbete. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Kraftig trafikpåverkan under vägarbete

Under måndagen har vägarbetet på väg 642 dragit igång. Asfalteringen längs med vägsträckan innebär att vägen periodvis stängs av helt under hösten.

ANNONS
|

Hela väg 642 – mellan Ucklum i Stenungsunds kommun och Västerlanda i Lilla Edet – ska få ny asfalt.

Det är Skanska som, på uppdrag av Trafikverket, som utför jobbet.

Under arbetets gång kommer stora maskiner att befinna sig på vägen och framkomligheten kommer att bli begränsad. Det betyder i sin tur att allmänheten behöver hålla extra uppsikt när de kör på vägen.

Lilla Edets kommun skriver bland annat på sin hemsida: "Tänk på att hålla låg hastighet och använd inte sträckan för genomfart".

Vägen stängs av

Vissa tider kommer vägen att vara helt och hållet avstängd på grund av att arbetet kräver att man jobbar över vägens hela bredd emellanåt.

ANNONS

Man kommer dock att hålla vägen öppen mellan klockan 06:00 och 08:00 samt mellan klockan 15:00 och 17:00, då allra flest människor behöver pendla till och från jobbet, enligt kommunen.

Avfallskärl kommer att tömmas mellan klockan 06:00 och 08:00.

Vägarbetet beräknas vara klart under den första veckan i oktober.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS