Strömsskolan i Lilla Edet.
Strömsskolan i Lilla Edet. Bild: Stefan Bennhage

Låg- och mellanstadieskola stängs på grund av corona

Nästa vecka kommer Strömsskolan att delvis stänga sin verksamhet mellan måndagen och onsdagen. Det till följd av ett coronautbrott under veckan som gått, skriver Lilla Edets kommun i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Måndagen den 24 januari kommer Strömsskolan att ställa in all undervisning. Anledningen är den stora smittspridningen på skolan. Under veckan som gått har ungefär 40 procent av skolans elever varit frånvarande på grund av covid-19.

Därför kommer lärarna ha studiedag på måndagen för att ställa om till distansundervisning. Under tisdagen och onsdagen kommer sedan all undervisning att bedrivas på distans. Skolans förskoleklass stängs ner helt under dessa tre dagar.

LÄS MER:Hög smittspridning i skolorna: ”Hälften av personalen borta”

LÄS MER:Hundratals elever sjukanmälda

Beslutet har fattats i samråd med Smittskyddsenheten i Västra Götalandsregionen. Man har kommit fram till att smittspridningen behöver ”kylas ner”, något som tidigare gjorts på andra skolor i regionen.

Skolans elever har möjlighet att hämta lunch på skolan under de dagar då undervisningen bedrivs på distans.

ANNONS

LÄS MER:Ingen PCR-testning för den som kan jobba hemifrån

LÄS MER:Varannan patient med corona vårdas för något annat

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS