Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Lödöse har stor turistpotential"

Nu har Lödöse Museum fått en ny chef. Det är Christian Mühlenbock som vid årsskiftet tog över rollen efter Jan Johansson. – Här finns material som är unikt, säger han om museet.

Om man ska tro Christian Mühlenbock så har Lödöse Museum en stor potential att locka mera publik.
Ortens medeltida historia och alla de fynd som finns i museets arkiv är något som kan utnyttjas ännu mera och visas upp till en större publik.
– Lödöse är som en oslipad diamant, det arkeologiska material som finns här är unikt, säger Christian och syftar främst på det organiska materialet i form av skinn och textilier.
Han hade hört talas om Lödöse innan han blev intresserad av tjänsten som chef, men bara vagt.

– Jag hade ingen alls djupkunskap om orten först. Men när jag fördjupade mig i det och hörde mig för hos kollegor insåg jag att det finns stor utvecklingspotential här. Det går att attrahera flera besökare och det kan bli ett fantastiskt bra turistmål. Jag tror att förhållandevis få Göteborgare känner till Lödöse.
Utöver de arkeologiska fynden pratar Christian Mühlenbock också om utemiljöerna kring museet som kan användas i fler sammanhang än vad som är fallet idag.
Samt att museet ingår i Västarvet där det finns mera resurser att hämta.
Det som lockade i den nya chefstjänsten var framför allt helheten.
– Jag har alltid gillat att kunna se helheten och det strategiska i att ta sig framåt bit för bit.

Första intrycket är över förväntan, framför allt miljön och den vänliga personalen.
Christian Mühlenbock tar över efter Jan Johansson som under sin chefstid inte hade möjlighet att närvara så mycket i Lödöse.
Christian är i grunden arkeolog och har sedan 1999 bland annat jobbat med ett projekt på Sicilien, han har även verkat som forskare på Medelhavsmuseet och medverkat i flera publikationer.
Lödöse museum planerar dessutom för en ny basutställning under 2017. TTELA har också tidigare skrivit om årets aktiviteter på museet.