Larm om båtolycka var falsklarm

Räddningstjänsten larmades till en båtolycka i Göta Älv i höjd med Göta i Lilla Edet. Men väl på platsen kunde ingen båt identifieras och räddningstjänsten avbröt insatsen.

ANNONS
|

Larmet kom strax före klockan 20 på lördagskvällen. Räddningstjänsten kom snabbt till platsen med tre brandbilar, även en ambulans var på plats.

Vid 20.20 meddelar Göran Andtbacka på Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund att ett vittne ringt in till SOS Alarm efter att ha sett en fyrverkeripjäs och därför trott att det kan röra sig om en båt i nöd.

– Vi undersöker om det kan vara en båt i nöd, men vi tror inte det. Vi hittar inget som tyder på det. Men vi är fortfarande kvar där.

I nuläget finns inga uppgifter om att någon kommit till skada.

ANNONS

Vi klockan 20.40 är räddningstjänsten fortfarande kvar och åker till en annan plats på industriområdet i Göta för att säkerställa sig om att det inte rör sig om någon båt.

Men vid strax efter 21 hade man avbrutit insatsen, eftersom ingen båt kunde finnas.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS