Larm om fordon i brand

Räddningstjänsten larmades till en gård i Lilla Edets kommun på söndagskvällen, där en mindre lastbil med höbalar på flaket brann.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 19.15-tiden. Minst två samtal kom in till SOS Alarm om att en mindre lastbil brann intill en gård mellan Nygård och Lödöse i Lilla Edets kommun.

Räddningstjänsten larmades ut med fyra enheter, enligt SOS Alarm. Ingen ambulans har behövt åka ut.

– Den hade fyra höbalar på flaket som har börjat brinna. Det är flera meter höga lågor, så det brinner stabilt i lastbilen, säger Niklas Fogelqvist på räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid klockan 19.45 meddelar räddningstjänsten att man har lyckats släcka branden. Lastbilen ska stå nära en byggnad, men branden spred sig aldrig till detta.

ANNONS

– Vi släckte av den ganska fort, säger Urban Samuelsson på räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid klockan 20.30 är räddningstjänsten kvar på platsen och man har fått hjälp av en traktor att flytta balarna till en åker intill. Det pyr fortfarande i balarna och man kommer slå sönder dessa för att släcka glöden.

Enligt räddningstjänsten ska branden ha startat i motorn, men vad som orsakat den är oklart.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS