Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larm om gräsbrand i Lilla Edet

Det brann på flera håll i terrängen i området Högen i Lilla Edet. Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Larmet inkom runt klockan 14.15 på söndagen om en brand i Lilla Edet.

– Det brinner på lite olika platser i terrängen, man har påbörjat brandbekämpning, säger Tina Svensson, larm- och ledningsoperatör vid Västra räddningsregionen.

Räddningstjänsten, med totalt sex enheter, fick situationen under kontroll. Det brann i rishögar och i gräset på ett kalhygge.

– Vi var där ett tag och släckte ner varje av rishögarna och även gräset, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör.

Fanns det någon risk för spridning?

– Så länge det är brand finns en viss risk, men nu är det släckt, säger Kapocs, vid klockan 16.30.

Anmälan upprättad

Branden började som en kontrollerad eldning, uppger polisen som kommer att upprätta en anmälan om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet.

– En individ har av någon anledning eldat på olika gärden samtidigt. Det spred sig rejält så vi kommer att skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Delar inte polisens bild

Personen som eldat delar inte den bild som framkommit från räddningstjänst och polis, utan menar att eldningen var under kontroll och att det inte fanns någon risk för spridning. Det meddelar han i ett mejl till TTELA.

LÄS MER: Brand i terräng

LÄS MER: Gräsbrand i Dalskog

LÄS MER: Brand i elcentral i bostadsområde