Nya podden handlar om Ukrainakriget. <em id="emphasis-10bf36e54ae4877f8beded97e4ac7d6c">Bilden är ett kollage. </em>
Nya podden handlar om Ukrainakriget. Bilden är ett kollage. Bild: Andreas Olsson

Lyssna på nya podden: Krigens vittnen

Kriget rasar i Ukraina och nu flyr flera hundratusentals barn och vuxna. Många av dem till Västsverige. Samtidigt väcks känslor och minnen hos dem som upplevt andra krig. Nya podden handlar om vad krig gör med oskyldiga människor.

ANNONS
|

Den nya dokumentären Krigets vittnen är en nyhetsfördjupning om kriget i Ukraina. Vi får höra Tamara och Alla Kononova som flytt från ett sönderbombat Kiev till sina vänner i Vänersborg.

Vi hör också om hur Jesper Söder, som anslutit sig till styrkor för att försvara civila i Ukraina, hanterar att möta misär och död.

Dessutom berättar Jure Josic om minnen och känslor som väcks till liv nu. Han flydde från krigen i Jugoslavien till Sverige som 19åring efter att ha tvingats att kriga.

TTELA dokumentär – Krigens vittnen är det tionde avsnittet av poddar som TTELA producerat. Dessa har nyligen fått internationell uppmärksamhet i och med en INMA-nominering för ”best audio”.

ANNONS

Poddarna finns att lyssna på här eller där poddar finns, som till exempel Spotify eller Acast.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS