Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Mer förstörelse på skola

Fuxernaskolan har åter drabbats av skadegörelse. Natten mellan onsdag och torsdag krossades många rutor och väggar blev nedklottrade.

Konsten har vunnit över krossen när TTELA kommer till Fuxernaskolan för att fotografera skadegörelsen. 
Leifabs personal har täckt över de krossade fönsterrutorna med träskivor. Men barnen på skolan har varit snabba med att måla färgglada konstverk på skivorna, vilket står i stark kontrast till händelserna under natten.
– Det är elva eller tolv fönsterrutor som har knackats sönder. En del är helt genomkrossade, på andra är det bara det yttersta lagret sönder, säger Dennis Jägesten, Leifabs serviceman i centrum.

Fönster har krossats i lågstadiebyggnaden, förskolan och det gamla stationshuset, samtliga kommunala byggnader.
– Det är enbart ren skadegörelse, de har inte ens gått in i byggnaderna och vad vi vet så saknas det inte något, säger Dennis Jägesten.
Inom skolområdet har det även klottrats på baksidan av en byggnad som används av fackliga organisationer samt på baksidan av kommunhuset.
Det är inte första gången som Fuxernaskolan blir föremål för meningslös förstörelse under det första halvåret av 2017.
TTELA skrev i mars om en omfattande skadegörelse då bland annat sju fönsterrutor krossades.

Totalkostnaden för förstörelsen enbart på Fuxernaskolan ligger på cirka 100 000 kronor hittills i år, enligt Raimo Proos, förvaltare på Leifab, men då är inte veckans händelse medräknad. 
– En och annan krossad fönsterruta och nedskräpning och liknande kan man ta. Men nu har det blivit för mycket, det här vittnar om total respektlöshet. Man frågar sig vad som kan hända nästa gång, en brand? säger Raimo Proos.
– Nu ska vi gå igenom filmerna från övervakningskamerorna och lämna över det till polisen, så får vi se om detta leder till något, avslutar Proos.