Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nu flyger boulekloten igen

Nu har det löst sig med en ny hall för bouleklubben. – Vi är jättenöjda, konstaterar Kenneth Persson ordförande i föreningen.

Det var när kommunen beslutade sig för att riva Ströms Stallar till förmån för bostäder som föreningen Boulestallet Lilla Edet blev utan lokal.
Där hade föreningen huserat i flera år och gjort i ordning lokalerna dels för att kunna utöva sporten, men också för att kunna umgås där.

Efter rivningen av Stallet har föreningen svävat i ovisshet om var man kan permanenta verksamheten i fortsättningen.
Men nu har föreningen gjort upp med det kommunala fastighetsbolaget Leifab om en helt ny lokal i Göta industriområde där banorna håller godkända minimimått.
– Vi har fått det bättre här. Vi har fler banor än tidigare och de är också lite bredare, säger Sievert Augustsson i föreningen.  

Leifab har isolerat väggar och satt in värme i lokalen och gjort i ordning i den tidigare kalla hallen. Föreningen har också inrett ett kafé och på skärtorsdagen tänker man inviga den nya spelhallen.
Senare är det också meningen att Leifab ska anlägga utomhusbanor i industriområdet, eftersom föreningen hade det när den tvingades flytta. Planen är att bygga dessa intill den gula villan i området.
– Vi har fått vänta på allt ska bli klart. Men vi fick som vi ville, vilket inte är alls illa. Leifab har vi haft en bra dialog med och nu kan vi spela boule igen, säger Kenneth Persson.