Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny ridskolechef installerad

Lilla Edets ridklubb har en ny chef sedan två månader tillbaka. Jennie Gustafsson har tagit över rodret.

Efter att den tidigare ridskolechefen i mars i år blev avskedad av styrelsen i klubben har chefskapet lösts med vikarie. Den 1 augusti fanns dock en ny chef på plats.

Jennie Gustafsson tycker det nya jobbet är roligt. Hon har hunnit bekanta sig med både hästar och ryttare.
– Här pågår mycket aktiviteter, ungdomssektionen är väldigt aktiv. Det är positivt att arbeta med ett bra hästmaterial och omgivningarna är vackra. Tyvärr har jag inte hunnit se mig omkring så mycket, säger hon.

En nyhet är prova-på-ridning för småbarn.
– Det är fantastiskt att se de små på hästryggen. Den yngsta hittills har varit två och ett halvt år. Och om bara föräldrarna är vana vid hästar och känner sig säkra så funkar det utmärkt, säger Jennie Gustafsson.

Två kvällar i veckan har hon ridundervisning och kontakt med medlemmarna dessemellan fungerar på telefon och mejl. Dessutom vidareutbildar hon de stora ridskole­hästarna.
Parallellt med jobbet utbildar hon sig på distans i Dingle till verksamhets­ledare inom hästnäring.
– Jag har inga problem med att fylla min tid. Just nu har jag heller ingen egen häst att jobba med.

Jennie Gustafsson har utbildat sig i Tyskland.
– Jag bodde i Oldenburg i nio år och tävlade i dressyr. Det är min passion, berättar hon.
Under tiden i Tyskland läste Jennie Gustafsson också och tog en beridarexamen. Det motsvarar ungefär svensk ridlärarutbildning nivå 2.

Hon har bland annat varit stallchef på polisrytteriet i Stockholm. Men efter den anställningen flyttade hon till Uddevalla, sin gamla hemstad. Och det är därifrån hon numera pendlar till jobbet på Bertilsgården i Göta.