Okända gärningsmän kastade golfbollar på bilar

Under natten till måndagen larmades polisen till E45:an i höjd med Lilla Edet, där hittills okända personer hade kastat golfbollar på förbipasserande bilar.

ANNONS
|

Det var någon gång vid 00.30-tiden som polisen mottog flera larm om misstänkt stenkastning från en viadukt över E45:an i Lilla Edet.

Åtminstone en bil har fått skador som följd, säger jourhavande förundersökningsledare Per Sillén, men som också berättar att det troligtvis inte alls rörde sig om stenar.

– Vi fick in samtal om något slags otyg neråt Lilla Edet om att några kastade sten på bilarna nedanför, men det visade sig gissningsvis vara golfbollar. Vi har inte fått tag i de som gjorde detta tyvärr.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse, samt framkallande av fara för annan.

ANNONS

– Med tanke på att man kommer ganska fort, och då får en smäll i vindrutan, kan det få tragiska konsekvenser, säger Sillén.

Under måndagsförmiddagen har polisen ännu inte någon eller några misstänkta för brotten.

– Är det någon som har upplysningar att lämna så tar vi gärna emot tips. I nuläget har vi ingen misstänkt men utredningen pågår, säger jourhavande förundersökningsledare Johan Raske.

LÄS MER:Elva rutor krossade med golfbollar

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS