Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Omfattande skadegörelse i gångtunnel

Natten till tisdag nåddes Lilla Edet-borna av en tråkig nyhet, någon eller några har förstört den nya belysningen i gångtunneln under E45, vid Wäxthuset i Lilla Edet.
– Det tar på krafterna, säger Ellinor Östlund, kommunikationschef vid kommunen.

Belysningen sattes upp så nyligen som för tre veckor sedan, men har alltså redan blivit sönderslagen.

– Det är oerhört tråkigt, den fick sitta uppe så väldigt kort tid och vi var stolta över den. Det är många invånare som hört av sig med glada tillrop, säger Ellinor Östlund.

Jarno Tuovinen är produktionsledare på enheten stadsmiljö. I ett uttalande till kommunens hemsida säger han så här:

”Jag blir så oerhört ledsen, men också rent av förbannad. Vi försöker på flera olika sätt, med de medel vi har, att göra det tryggare och finare i vår kommun och det vill någon eller några förstöra. Skadegörelsen är så klart polisanmäld”.

LÄS MER: Rasistiskt och nazistiskt klotter i gångtunnel

Från kommunens håll är man i kontakt med belysningens leverantör för att se om den går att laga, och vad kostnaden för det i så fall skulle landa på.

– Det är tråkigt att vi nu måste lägga pengar och resurser för att reparera eller ersätta det här istället för att lägga resurser på något mer önskvärt, säger Ellinor Östlund.

LÄS MER: Oroväckande utveckling av bilbränder

Medborgarlöftet

Belysningen var en del av ett större kommunalt projekt med syfte att öka tryggheten i kommunen.

– Det är en del av medborgarlöftet, kommunen ska göra insatser som ökar tryggheten för invånarna. En del av detta har varit att belysa och snygga till gångtunnlar i kommunen, säger Ellinor Östlund.

Skadegörelsen är långt ifrån den första av sitt slag i Lilla Edet i år. Under våren och sommaren har bland annat Fuxernaskolan, stationshuset och Coop varit utsatt. Som en följd av detta har Lilla Edet sedan i somras samarbetat med ett väktarbolag, ett samarbete man är glad att man inledde.

– Vi upplever att det gör gott och är väldigt uppskattat. Avtalet är att vår väktare inte bara ska åka trygghetsronder och visa närvaro utan även jobba uppsökande och kontaktsökande till de han stöter på, säger Ellinor Östlund, kommunikationschef.

LÄS MER: Väktare fortsätter i Lilla Edet

LÄS MER: Skadegörelsen i Lilla Edet har ökat

LÄS MER: Polisens kommentarer om skadegörelsen